Print

ကိုယ်ခံအားကောင်းစေသောအစားအစာ (၁၀) မျိုး

  08-Aug-2017
Preview Image


အခုလိုတုပ်ကွေးအဖြစ်များသောကာလတွင် ကိုယ်ခံအားကောင်းဖို့သည် အရေးကြီးဆုံးဖြစ်သည်။ အောက်ပါအစားအစာများသည် ခန္ဓာကိုယ်၏ ကိုယ်ခံအားကို တိုးတက်အောင် အထောက်အပ့ံပေးပါသည်။ 


(၁) သံဓာတ်ပြည့်ဝသော အစားအစာများ

အသားများ (ဥပမာ - အမဲသား)

ငါး (ဥပမာ - ဆဲလ်မွန်အား)

အသီးခြောက်များ (ဥပမာ စပျစ်သီးခြောက်)

(၂) ချဉ်ဖတ်၊ ဒိန်ချဉ်၊ ထောပတ်နို့၊ ကင်ချီ၊ ဂျပန်မီဆို၊ တို့ဟူး၊ ပဲပြား၊ ဟင်းချိုကဲ့သို့သော အစားအစာများ

(၃) Vitamin C ပါဝင်သော အသီးများ - လိမ္မော်သီးဂရိတ်ဖရုသီး၊ ရှောက်ချိုသီး၊ ခရမ်းချဉ်သီး၊ သင်္ဘောသီး၊ မာလကာသီး၊ အရွက်စိမ်း၊ ပန်းဂေါ်ဖီစိမ်း

(၄) ဂျင်း

(၅) ကြက်သွန်ဖြူ

(၆) ဘယ်ရီသီးများ

(၇) အုန်းဆီ

(၈) နွယ်ချို

(၉) အစေ့အဆန်များ

(၁၀) ကန်စွန်းဥ

 အထက်ပါအစားအစာများနှင့် အာဟာရပြည့်ဝသော အစားအစာများကို စားသုံးခြင်း၊ အိပ်ရေးဝဝအိပ်ခြင်း၊ လေ့ကျင့်ခန်းပုံမှန်လုပ်ပေးခြင်း၊ ဖြည့်စွက်အာဟာရအားဆေးသောက်သုံးခြင်းတို့ ဖြင့်လည်း ကိုယ်ခံအားကောင်းအောင်နေထိုင်နိုင်ပါသည်။


Credit: Khine Chit Su



Related Articles


Advertisment 18

Advertisment 18

Advertisment 18

Advertisment 18

Advertisment 18