ကိုယ်ခံအားကောင်းစေသောအစားအစာ (၁၀) မျိုး
08-Aug-2017အခုလိုတုပ်ကွေးအဖြစ်များသောကာလတွင် ကိုယ်ခံအားကောင်းဖို့သည် အရေးကြီးဆုံးဖြစ်သည်။ အောက်ပါအစားအစာများသည် ခန္ဓာကိုယ်၏ ကိုယ်ခံအားကို တိုးတက်အောင် အထောက်အပ့ံပေးပါသည်။
(၁) သံဓာတ်ပြည့်ဝသော အစားအစာများ
အသားများ (ဥပမာ - အမဲသား)
ငါး (ဥပမာ - ဆဲလ်မွန်အား)
အသီးခြောက်များ (ဥပမာ စပျစ်သီးခြောက်)
(၂) ချဉ်ဖတ်၊ ဒိန်ချဉ်၊ ထောပတ်နို့၊ ကင်ချီ၊ ဂျပန်မီဆို၊ တို့ဟူး၊ ပဲပြား၊ ဟင်းချိုကဲ့သို့သော အစားအစာများ
(၃) Vitamin C ပါဝင်သော အသီးများ - လိမ္မော်သီးဂရိတ်ဖရုသီး၊ ရှောက်ချိုသီး၊ ခရမ်းချဉ်သီး၊ သင်္ဘောသီး၊ မာလကာသီး၊ အရွက်စိမ်း၊ ပန်းဂေါ်ဖီစိမ်း
(၄) ဂျင်း
(၅) ကြက်သွန်ဖြူ
(၆) ဘယ်ရီသီးများ
(၇) အုန်းဆီ
(၈) နွယ်ချို
(၉) အစေ့အဆန်များ
(၁၀) ကန်စွန်းဥ
အထက်ပါအစားအစာများနှင့် အာဟာရပြည့်ဝသော အစားအစာများကို စားသုံးခြင်း၊ အိပ်ရေးဝဝအိပ်ခြင်း၊ လေ့ကျင့်ခန်းပုံမှန်လုပ်ပေးခြင်း၊ ဖြည့်စွက်အာဟာရအားဆေးသောက်သုံးခြင်းတို့ ဖြင့်လည်း ကိုယ်ခံအားကောင်းအောင်နေထိုင်နိုင်ပါသည်။
Credit: Khine Chit Su